donderdag 15 september 2011

maandag 12 september

Gonny is met Gundi en Margaretha naar Chinon gereden om naar het enkeltje te laten kijken. De dokter die heel goed Engels sprak (niet dus) ging de voet nakijken. Zij trok en rukte aan het voetje en Gonny had de neiging de dokter KO te slaan.  Maar de conclusie was dat er een enkelband gescheurd was. Zij moest het 2 dagen aankijken qua pijn en als deze erger werd was het handig om een fotootje te laten maken. Wel lopen, maar niet overbelasten. We hebben een receptje voor een braceje gekregen, en ook voor een aantal krukken. Fijn, dus we gingen shoppen en ons een paar leuke krukjes aanschaffen, een braceje en een enkelbandje.

De rest van het gezelschap werd onder de strakke leiding van Roos gedwongen om die ochtend verder te gaan met hun creaties. Met de goede adviezen Roos verliep deze ochtend helemaal vlekkeloos.

Na de lunch, nu verzorgt door Marian en Margaretha, is de middagles begonnen. Gonny kan dus niet meer koken en wordt nu gedwongen zich in de pencelen te hijsen. Haar oog, onderwerp heel dichtbij, viel op een aantal kruiken die overal daar staan. Prachtige stillevens van allerlei zooi, oude druivenranken, potten, bloemen en al niet meer, teveel om op te noemen. Margaretha heeft zich een voorbeeld van Rem de Boer eigengemaakt, een stilleven van peren en een pot. Zij gooit zich met ziel en zaligheid op het doek. Maria doet het nog steeds met Toots. Marian krijgt nog steeds natte voeten en Edith richt zich op de dierentuin en ontmoet daar Marjolijn. Carla is een verhouding aangegaan met Ton en zij vermaakt zich prima. Roos kijkt het allemaal maar aan en moet herhaaldelijk lachen. De kids vermaken ook en Paul is de oppas, boodschappenjongen, butler, plongeur (vaatwasruimer).

Volgens Marian ging Maria winkelen en Edith boodschappen doen. Kortom ze haalde het eten in huis. Door het drama is het menu omgegooid en maakt Maria haar Vlaamsche feestdis klaar. Iedereen had keukenverbod omdat Maria het helemaal alleen wilde doen, het was haar feestje, de grote verassing.

voorgerecht - Beetje straffe kost, Zoetigheid, Hartigheid en een druppel zuur. (Brussels lof)
hoofdgerecht - De zooi van tante Sylvie van 1920 (Gentse waterzooi met Kip (de arme mensen versie))
nagerecht - Diksmuudse pannenkoeken (pannenkoeken met zure melk)
Zjatte kaffe met antwaarpse hannekes (koffie met chocolade)

De rest van de avond weer roken, lachen, drinken, ongein, we hoeven geen kennis meer te maken, dat is redelijk goed gelukt. Weer vroeg in de morgen naar bed, ja ook Gonny en tot morgen.

Geen opmerkingen: